Hispaania koolis

Hispaania koolis õppimine erineb üsna palju sellest, millega oleme Venemaal harjunud. Sellest hoolimata kohaneb suurem osa vene lastest väga kiiresti Hispaania kooli tegelikkusega, valdab programmi kerge vaevaga ja on sageli üks paremaid õpilasi.



Loe lastega Hispaaniasse kolimise kohta lähemalt siit.

Hispaania haridussüsteem lühidalt
Hispaanias jaguneb haridus mitmeks tsükliks:


  • https://archive.sendpulse.com/u/NzMwNDU5OA==/yroq/
  • https://archive.sendpulse.com/u/NzMwNDU5OA==/yrgz/
  • https://archive.sendpulse.com/u/NzMwNDU5OA==/ys5x/

  • alusharidus - Educación Infantil (0–6 aastat);
    algharidus - Educación primaria (6–12-aastased);
    kohustuslik keskharidus - Educación secundaria obbligatoria (12–16-aastased);
    täielik keskharidus (keskkool) - Bachillerato (16-18-aastased).
    Alusharidus Hispaanias (Educación Infantil)
    Koolikool Hispaanias: täielik juhend

    See jaguneb kaheks tsükliks: alusharidus 0–3 aastat (Escuela Infantil ehk guardería) ja eelkooliealine haridus 3–6 aastat (otse Educación Infantil).

    Escuela infantil ehk guardería tuletab meelde venelastepäeva lasteaeda. Siia võetakse vastu lapsi vanuses 0 kuni 3 aastat. See koolitustsükkel on vabatahtlik ja seda teenust pakkuvad hariduskeskused (ka riiklikud) on tasulised. Sissemakse suurus on 60–100 eurot kuus. Eraldi tasustatud "comedore" (söögituba) - 90 € - 120 € kuus. Toetusi on siiski võimalik saada. Sel juhul arvutatakse "valvurite" teenuste allahindluse suurus sõltuvalt perekonna majanduslikust olukorrast kuni riigi täieliku rahastamiseni - siis ei pea te midagi maksma.

    Reeglina on lapsed “valvurites” kell 9.00–13.00, seejärel võetakse lõunapaus. Lapsed, kes on jäädvustatud "komöödias", jäävad aeda, viivad puhata koju ja soovi korral tuua neid õhtul teist korda - kella 15.30-17.00 (ligikaudne ajakava).

    Siin valmistatakse lapsi kooliks, nad arendavad suhtlemisoskust, õpivad iseseisvust, omandavad kooli sisenemiseks vajalikud põhiteadmised.

    On ka eralasteaedu, mille õppimine maksab rohkem. Paljud erakoolid pakuvad kaasaegseid meetodeid kasutades 0-aastaseid õpet. Lisaks õpivad nende keskuste lapsed juba varasest east alates mitmeid keeli

    Martha Simons

    A 27-year-old freelance journalist based in London, specialising in the media industry.