Занимљиве чињенице

Од чега се производи јапанско соко? Колико је јак? Од када и у којим се регионима Јапана производе? Овде ћемо покушати да одговоримо на ова прва питања о саци.



Јапански сам се родио у клими са променом годишњих доба од чисте воде, природног богатства, поштене занатства и преданости занатлија свом послу. Показује културне карактеристике сваког региона Јапана.

Саке се односи на пића добијена ферментацијом, попут вина или пива.
Главни састојци за прављење сока су рижа, вода и плијесни.
Широм земље у свих 47 административних јединица постоји око 1400 фабрика које производе соку, чији укус зависи од климатских и других карактеристика региона.
Саке се појавио пре наше ере, а бар од 8. века прављен је од пиринча и који се паро. Узгој пиринча наводно је у Јапан стигао пре око 2500 година, а историјски документи спомињу израду пиринча и кокоса у нарашком периоду (710-794).
Посебност сака је његов деликатан и сложен укус, укључујући и ум.
Начин производње


https://ik.imagekit.io/3jniimav9z/Math_Game_-zfOdom3j.pdf

https://ik.imagekit.io/3jniimav9z/indian-educational-miracle-html_BGM4p13_3.pdf
https://ik.imagekit.io/3jniimav9z/informatization-for-or-against-the-teacher-html_lB1jgPmVj.pdf
https://ik.imagekit.io/3jniimav9z/i-wanted-to-be-a-teacher-and-i-became-them-html__tijmryP9.pdf



Саке је готово прозиран, па га понекад погрешно пиће са високим садржајем алкохола (40-75%) добијеним дестилацијом - попут џина, вотке или кинеске баију. У ствари, сако се производи ферментацијом, попут вина или пива. У основи, његова снага је 14-17%, иако постоје слабе сорте са садржајем алкохола од 5-8% (вина имају алкохол углавном 7-14%).

Главни састојци су рижа, опара који и вода (врсте заради џемаи, џемаи-гињо, итд.). Понекад му се додаје алкохол из хране (врсте гињосхуа, хоњојо, футсусху итд.).


Martha Simons

A 27-year-old freelance journalist based in London, specialising in the media industry.