Iuj pladoj similas al muziko

Iuj pladoj similas al muziko: komence ili estas popularaj nur en sia propra lando, poste ili transiras limojn, gajnante la koron de vojaĝantoj, kaj disvastiĝas tra la mondo. Tiel internacia kaj amata de infanoj kaj plenkreskuloj, itala pico fariĝis. Ili vespermanĝas kun ŝia familio, mordas en la oficejo, mendas kunvenojn kun amikoj, do fari kaj liveri picon estas sufiĉe profita kompanio en la tuta mondo.



La aŭtoroj de la unua pico estas ankoraŭ nekonataj de historiistoj, sed oni kredas, ke ĉi tiu estis unu el la dommastrinoj, kiuj simple tiris rondon da nesuĉitaj pastoj kun tomato-pasto kaj elmetis la produktojn, kiujn ŝi havis sur ŝi. Tempo pasis, la vario de ingrediencoj pliiĝis, pli kaj pli novaj receptoj aperis. Manĝaĵa liverado el la tuta mondo donas bonegan ŝancon por provi aŭ elpensi ion novan. Kaj se vi ne volas aŭ ne havas tempon por kuiri, liverado de pizo en Odeso venos al la rekupero.

La plej populara kaj plej ekzotika

Se vi konsentas kun la aserto, ke la plej simpla ĉiam estas la plej bongusta - elektu Margarita, la simbolo de Italio, picon kun minimume ingrediencoj kaj nesuperebla gusto. Ĝia bazo estas la kutima pasto sur freŝa feĉo kun aldono de oliva oleo. La kompletigo estas ankaŭ tre simpla - tomatoj, mozzarella, freŝa basilio. La sekreto estas en la escepta freŝeco kaj kvalito de la produktoj, la speciala forno, same kiel en la mallonga kuira tempo - nur 1,5 minutoj.
https://repl.it/@AlexWriter
https://repl.it/talk/share/JS-Cool-Math-Games/29089
En la franca provinco Alzaco, liverado de pico "Tarte Flambe" aŭ "flamanta kukaĵo", kiu estas tre rapide preparita en flamoj sub malferma fajro, estas tre ŝatata. La pasto estas preparita por ŝi freŝa, sen feĉo, ruliĝanta tre maldike. Korzh ne estas ŝmirita per tomatoj, sed kun mola fromaĝo aŭ acida kremo, sur kiu estas metitaj ŝinko (lardo, lardo), tomatoj, dolĉaj piproj kaj frititaj cepoj.

Ĉikaga pico havas ne-norman formon kun altaj flankoj. Ĝi estas bakita en profunda fritita pato el feĉo-pasto kun la aldono de maizo. Pro la fakto, ke la plado ŝajnas esti sufiĉe volumena, la kompletigo estas metita kontraŭe: unue fromaĝo, poste vegetala aŭ vianda tavolo kaj ĉio estas plenigita kun tomato-saŭco kaj iomete aspergita kun parmesano.

Aŭstralia pico estas kuirita laŭ la klasika itala recepto de pasto (oliva oleo, akvo, faruno, salo, sukero, feĉo), sed malsamas en viando-kompletigo, kiu estas ekzotika por ni. Sur malproksima kontinento liveri manĝaĵon kun krokodilo aŭ emu viando estas ofta.

Klasika kaj ŝatata plado, sen kiu neniu amika festo povas fari, estis liverado de Pepperoni-pico, kiu estas precipe populara en Nordameriko, Pollando kaj najbaraj landoj de Ukrainio. La sekreto de populareco en italaj varmaj kolbasoj, kiuj estas metitaj sur maldika feĉo pasto oleita kun saŭco kaj aspergita per mozzarella.

En sunplena Havajo, ananaso, ŝinko (kokido aŭ lardo), tranĉita en tranĉaĵoj, estis aldonita al la klasika itala recepto por la kompletigo. Ĉi tie la pasto ankaŭ estas interesa: ĝi estas pikita el du specoj de faruno (regula kaj tritika tritado), feĉo, oliva oleo kaj lasu ĝin iri bone. La rezulto estas senbrida, mola kuko.

En Sudameriko, kaj precipe en Argentino, Fugazza estas populara - speco de pico sur klasika pasto plenigita kun frititaj cepoj, origano, olivoj. Tomatoj kaj tomato-saŭco ne estas aldonitaj al ĉi tiu plado.





Martha Simons

A 27-year-old freelance journalist based in London, specialising in the media industry.