Pri slabo

Pri slabo izobraženih ljudeh telesne celice starajo hitreje kot pri tistih z višjo izobrazbo, ki so jih ustanovili britanski znanstveniki.

Manj izobraženi ljudje imajo večjo verjetnost, da imajo Alzheimerjevo bolezen.



Izobraževanje naredi možgane bolj odporne na uničenje, pomaga celicam, da se hitreje opomorejo.

Da lahko nastane nevrone v možganih skozi celo življenje, morate nenehno "nalagati" svoje možgane in si pridobivati ​​nova znanja in vtise.


Otrok, ki je v okolju, ki spodbuja razvoj, je 25% boljši pri prebavi informacij. Nasprotno, primitivni habitat zmanjša učne sposobnosti za 25%.

56% ruskih žensk ima visokošolsko izobrazbo. Med moškimi - 44% z visoko izobrazbo.

2,5-krat višje plačana delovna sila osebe z visoko izobrazbo v ZDA.

V vseh državah EU razen v Nemčiji je delež žensk med študenti višji od deleža moških.

Moški, ki so se v življenju šolali več kot 17 let, imajo manj teže, manj hrepenenja po kajenju in alkoholizmu v primerjavi z manj izobraženimi pripadniki svojega spola.

3,26 mmHg v povprečju nižji krvni tlak pri tistih, ki so študirali vsaj 17 let, kot tisti, ki niso končali srednje šole. Izobraženi ljudje so manj nagnjeni k srčno-žilnim boleznim, ugotavljajo znanstveniki.

Danes se diplomanti izobraževalnih institucij pogosteje poročijo kot neizobražene ženske, čeprav so bile v preteklosti izobražene ženske manj verjetno, da bi našle življenjskega partnerja.

Politični politiki, ki govorijo o potrebi po izboljšanju zdravja prebivalstva kot celote, bi morali najprej razmišljati o tem, da bi izobraževanje postali dostopnejši vsem sektorjem, pravijo ameriški znanstveniki z univerze Brown

Martha Simons

A 27-year-old freelance journalist based in London, specialising in the media industry.