Zanimivosti o izobraževanju otrok po vsem svetu

Stvari, ki zadevajo vzgojitelje po vsem svetu, se od države do države ne razlikujejo veliko. Kako dolg naj bo šolski dan? Kateri razredi morajo biti obvezni? Kdaj naj se začne šolsko leto? Kakšno je največje število otrok, s katerimi se učitelj lahko učinkovito spoprime? V mnogih državah je poudarek na samostojnem učenju, saj se z razvojem svetovnega spleta otrok zlahka nauči veliko resnično zanimivih in koristnih informacij na internetu. V tem članku lahko na primer najdete zanimiva znanstvena dejstva, ki bodo zanimala ne le otroke, temveč tudi številne odrasle.



Vendar pa so izobraževalni sistemi različnih držav edinstveni in niso podobni. Ob natančnejšem pregledu drugih kultur lahko opazimo veliko zabavnih izobraževalnih dejstev. V tem članku ne bodo ocenjene prednosti in slabosti. Namesto tega bomo raziskali načela izobraževanja po vsem svetu in poimenovali značilnosti nenavadnih izobraževalnih sistemov v različnih državah.

https://forms.pabbly.com/view_new/form/khGx-430798
http://translatedby.com/you/pisateli-esse/original/

Razvite države ponujajo odlične možnosti izobraževanja za vse starosti in za vsak okus. Vendar lahko najdete nekaj res neverjetnih stvari, če se odločite, da se poglobite v to temo. Če nameravate pridobiti izobrazbo v določeni državi ali želite samo primerjati svoj izobraževalni sistem z drugimi, vas bodo naslednja dejstva zelo zanimala.

Na Nizozemskem otroci začnejo šolski učni načrt na svoj 4. rojstni dan. Roki rojstev so različni, zato se šolsko leto za vsakega otroka začne v različnih obdobjih. Ali ni občasno smešno sprejeti nekoga novega v prvem razredu?

V Kanadi pouk poteka v francoščini in angleščini, saj sta oba jezika v tej državi uradna.



Martha Simons

A 27-year-old freelance journalist based in London, specialising in the media industry.