У вези са избијањем коронавируса

У вези са избијањем коронавируса, школе се затварају, а деца су пребачена на учење на даљину. Пролећни одмори су продужени, али потреба за следењем школског програма, надопуњавањем и надоградњом знања, остала је. Како остати на карантинском таласу за обуку? Говоримо о интернетским услугама које ће сп





Московска електронска школа (МЕС)

Платформа МЕС намењена је ученицима и наставницима да раде у школи и код куће, међутим, постоји школски наставни план и програм за згодно учење било којег предмета из даљине. Скрипте лекција се преносе на веб локацију, наставници могу студентима дати било који задатак, показати видео тренинг, послати линк до уџбеника, тестова, филмских исјечака и било којег другог медијског садржаја. Обезбеђен је и рад на верификацији, чији се резултати приказују одмах тако да дете може надгледати свој напредак и посматрати динамику процеса учења.

Руска електронска школа (НЕС)

Ова глобална услуга доступна је у свим регионима Русије, развијена у оквиру националног пројекта „Образовање“, који покрива све школске предмете. Главна карактеристика платформе су интерактивне лекције најбољих наставника у земљи, које се граде на основу програма за ауторска права и одговарају ГЕФ-у. Лекције су подељене у темама. Можете да учите без учешћа наставника, главна ствар је знати редослед тема.

Martha Simons

A 27-year-old freelance journalist based in London, specialising in the media industry.