Izobraževanje

 Izobraževanje v Republiki Irski je tristopenjsko: osnovno, srednje in višje.

Visokošolsko izobraževanje na Irskem se imenuje "izobraževanje tretje stopnje". Po diplomi diplomantu podeli diplomo iz bake. Visokošolsko izobraževanje je možno na javnih univerzah, različnih fakultetah in inštitutih.

Večina univerz na Irskem je raziskovalnih in znanstvenih središč. Irski inštituti in visoke šole svoje študente pripravljajo na resnično delo na posebnosti, zato so študijski programi usmerjeni v praktično usposabljanje. Diplome po končanem programu v takšnih izobraževalnih ustanovah so v podjetju veliko bolj dragocene kot univerzitetne.


https://sifuyaki.carrd.co/
https://heckys.carrd.co/

Trinity College, ki se nahaja v Dublinu in je bil ustanovljen leta 1591, je priznan kot najprestižnejša visokošolska ustanova.

Tu je nekaj dejstev, ki pojasnjujejo, zakaj se študentje po vsem svetu odločajo za Trinity College Dublin in University College Dublin:

Uvrščena med 100 najboljših univerz na svetu
Sem spadajo v skupino najboljših raziskovalnih univerz v Evropi
Imajo najmočnejše šole poslovanja, računalniške tehnologije in inženiringa na svetu. Šola za inženirstvo in arhitekturo na UCD se je na lestvici QS World University uvrstila na 150. mesto, računalniška tehnologija v TCD pa je uvrščena med 100 najboljših predmetov leta 2015 po isti razvrstitvi
Partnerstva z mednarodnimi podjetji, kot so: Google, Microsoft, Yaahoo, Facebook, IBM, HP itd.
Sodelovanje študentov pri poslovnih projektih in raziskovanju vrhunskih svetov
# 1 mesto v številnih kazalnikih med univerzami na svetu
Osrednja lokacija v glavnem mestu Irske - Dublinu
Možnost pridobitve štipendije za študij
Dublin je edino angleško govoreče mesto v Evropi, kjer se mednarodnim študentom po diplomi ponudi enoletni podiplomski vizum

Martha Simons

A 27-year-old freelance journalist based in London, specialising in the media industry.